adventre hangolódva

2017.11.29. 07:30

Kézműves ajtódíszt gyártsunk minden házra!

Sokan, több mint ötvenen kézműveskedtek a település adventre hangoló, hagyományos csináld magad dekorációs délutánján tegnap a Közösségi Házban.

Majer Tamás

sárszentmihály

– Hagyomány nálunk, hogy advent előtt kézműves foglalkozást tartunk – nyilatkozta lapunknak Süle Zsuzsanna, a település közösségi programjainak egyik motorja.

Szalmakoszorúkból, tartós normand fenyőből és picinyke dekortermésekből készültek a szebbnél szebb ajtódíszek, kopogtatók.

– A falu lakossága, apraja-nagyja eljött. Az idősebbektől leshetjük el a technikát, s közben igyekszünk mindig újítani is rajta, most éppen az új dekoranyagok segítségével – mondta Zsuzsanna kézműveskedés közben.

– Azt szeretnénk, hogy minél több sárszentmihályi ajtóra kerüljön adventi díszítés, hogy ezáltal is szebbé varázsoljuk a falut – tette még hozzá a szervező. A legkisebbek számára – hogy ők se unatkozzanak –, játszószőnyeget, mikulásváró kifestőket és társasjátékokat készítettek ki a program házigazdái.

A gyerekszobák ajtajaira is juthat az új kopogtatókból Fotó: Nagy N.

Az adventi programsorozat folytatódik. Vasárnap délután 5 órakor gyújtják meg az első adventi gyertyát a közösségi teremben. A helyi általános iskola ad ünnepi műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában