Településkép

2017.11.11. 14:30

Decemberben műsoros városi karácsonyt rendeznek Sárbogárdon

A város képviselő-testülete tegnapi ülésén módosította a gyermekvédelem helyi rendszeréről, a talajterhelési díjról és az önkormányzat tulajdonáról, a tulajdoni jogok gyakorlásáról, a vagyonnal való gazdálkodásról szóló helyi rendeleteit.

V. Varga József

Sükösd Tamás, Sárbogárd polgármestere

Fotó: V. Varga József

Beszámoló hangzott el a városüzemeltetési tevékenységről, véleményezték a Dunaújvárosi Tankerületi Központ fejlesztési tervét, döntöttek a partnerségi véleményezési eljárás lezárásáról, elfogadták Sárbogárd Településképi arculati kézikönyvét és a településkép védelméről szóló rendeletet.

Amint elhangzott: a Településképi arculati kézikönyv szemléletformáló célt szolgál, mely a jogszabályok útvesztője helyett röviden, lényegre törően, és mindenki számára érthető módon mutatja be a közösség környezetalakítással kapcsolatos elvárásait. Jól áttekinthető rajzok és fényképek segítségével illusztrálja a követendő példákat, a településképhez illeszkedő építészeti elemeket, számba véve a város építészeti értékeit, hagyományait, táji és természeti értékeit, az évszázadok alatt kialakult regionális sajátosságokat. Ismerteti azokat a jól meghatározható technikákat, eljárásokat, amelyek alkalmazásával a hagyományos építészeti karakterhez és a településképhez jobban igazodó, arányosabb, esztétikusabb, fenntartható és értékálló épületek építhetők. Közösségi ügy a meglévő terek, a közparkok, a játszóterek fenntartása – jegyezték meg az előterjesztők.

Sükösd Tamás, Sárbogárd polgármestere
Fotós: V. Varga József

A képviselők meghatározták a jövő évi városi rendezvények időpontjait és felelőseit, valamint az önkormányzat 2020-ig szóló belső ellenőrzési stratégiai tervét. A belső kontroll céljai: teremtse meg az önkormányzat vagyonbiztonságát, feleljen meg a szabályoknak, a források mindig optimálisan kerüljenek felhasználásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában