Fontos az iskola hagyományainak ápolása

2017.11.28. 08:00

Egy nap ünnep Nádasdladányon

1995. október 1-én vette fel az iskola a Gróf Nádasdy Ferenc Általános Iskola nevet, melynek hivatalos névadójára november 18-án került sor. Ennek az alkalomnak tiszteletére rendezték meg az egésznapos, ünnepi Nádasdy-napot a napokban.

Siki Szabolcs

A Nádasdy-napon Úrhida, Szabadbattyán, Sárszentmihály, Székesfehérvár Táncsics, Ősi, Mezőszentgyörgy, Várpalota Nepomuki és Nádasd iskolája képviseltette magát. Színvonalas délelőttöt tölthettek el a diákok három helyszínen. Ezen a délelőttön kilenc iskola 256 diákja versenyzett az iskolában tizenegy különböző versenyszámban: angol, versmondó, ének, meserajz, sport, történelem, j-ly, természettudomány, szövegértés, kerékpáros kresz. Immár tizedik éve a kastélyban is tartanak versenyt, ahova zsűrit is hívtak. Az idei évben művészettörténet témakörben rendeztek megmérettetést.

– Hagyományaink ápolása a múlthoz köt, de a jövőbe mutat. Minden ladányi diák büszke a különböző versenyekre, a rengeteg fellépésre, legyen az falunap, szüreti felvonulás, idősek napja, nemzeti ünnep – fogalmazott megnyitó beszédében Szekeres Zoltánné az iskola igazgatója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában