Egyszerű történetekre épül

2017.11.15. 22:12

Mesekesztyűbe bújva – Fehérvári kreatív foglalkozáson jártunk

Vajon mit is rejt a Mesekesztyű, kik „bújhatnak” bele? A kedves gyerekfoglalkozásról Lendvai Judittal beszélgettünk.

Bokros Judit

Balról: Judit Julcsival és a kis Robi édesanyjával Fotó: Pesti Tamás

A Pagony könyvesbolt jó ideje sok érdekes, játékos, kreatív foglalkozással igyekszik szolgálni a kisgyermekes anyukákat, a családokat. Ezek egyike a Mesekesztyű, amelyet nemrég kezdett el Lendvai Judit népdalénekes, játszóházvezető.

Róla elöljáróban érdemes tudni, hogy Söréden élő kétgyermekes édesanya, akinek egyik csemetéje, Bálint 2,5 éves, a másik, Julcsi pedig közel nyolc hónapos. Így Juditot még eléggé lefoglalják az anyasággal járó teendők, ám ezek mellett is szakít időt arra, hogy hetente egyszer megtartsa a kedves foglalkozást. Jó ez neki is, hiszen kimozdul, s az otthoni játékok, a mesélés élményét itt más gyerekekkel is megoszthatja.

A Mesekesztyű név és a foglalkozás tartalma egy Móra Ferenc-mesén alapul. Mint megtudom, Judit Bálintnak olvasta sokszor A kesztyű című mesét, amit mindig továbbfűztek. Ez történik nagyjából a közös programon is, ami mindig mondókázással, énekléssel kezdődik a szőnyegen elhelyezett, kényelmes párnákon.

Majd jön a mese, amelyet a főleg 2-3 éves korú kicsik részleteiben ismerhetnek meg. Az adott jelenethez kapcsolódva pedig alkotás zárja a foglalkozást: például festenek, ragasztanak, s ebben általában az anyukák a segítők. Az egyik alkalommal például a zenélés, a hangszerek adták a témát. Ennek kapcsán az aprónép kipróbálhatta, hogyan lehet a testükkel „zenélni”, hangot kiadni, majd pedig egyszerű hangszert készítettek sajtosdobozokból.

Balról: Judit Julcsival és a kis Robi édesanyjával Fotó: Pesti Tamás

A foglalkozások ugyan egymásra épülnek, de nem kell mindegyiken jelen lenni ahhoz, hogy az érdeklődő bekapcsolódjon. A körülbelül egyórás együttlét az édesanyáknak is új élményt adhat, a gyerekek pedig játszva tanulhatnak, láthatnak újdonságokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában