Az egészséges életmódra nevelnek

2017.11.18. 10:30

Mosolygós és kreatív általános iskolásaink vannak Kálozon és Soponyán

Nem unatkoznak a gyermekek a két település általános iskolájában: a játékos tanulás állandó szereplője mindennapjaiknak.

Szanyi-Nagy Judit

 A kálozi textil-újrahasznosítás Fotó: Az iskola

A közelmúltban fogápolási programban vettek részt a soponyai Zichy János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola első osztályos tanulói – tudtuk meg Hollósi Lászlóné igazgatótól. A „Mosolygó fogacskák” pályázat keretében – Molnárné Strohéber Zsuzsanna tanítónő segítségével – bebizonyították: a különféle cukros üdítőitalok káros elváltozásokat okoznak a fogzománcon.

– Ez a program is része volt az egészséges életmódra nevelésnek, amely nagyon fontos szerepet kap az intézmény életében – emelte ki az igazgató, akitől azt is megtudtuk: a gyermekek fogápolási csomagot kaptak, sőt, az intézmény egy mikroszkóppal is gyarapodott.

Az egészséges életmódra nevelnek Soponyán Fotó: Hollósi Lászlóné

A kálozi Szent István Általános Iskolában pedig továbbra is nagy hangsúlyt fektetnek a kreativitásra. Nemrég madárijesztő készítő versenyről számoltunk be, amelyben igencsak aktívak voltak a tanulók.Ám a munka azóta sem állt meg, legutóbb textileket hasznosítottak újra a diákok. A ruhák új életre keltek: ezúttal zoknisakként éledtek újjá.

A kálozi textil-újrahasznosítás Fotó: Az iskola

Az iskolában megszokott kreativitást igyekeznek megmutatni a megyén túl is: az elkészült alkotásokat egy zöld suli tematikájú pályázatba is benevezték. Így a versenyen a 6.b osztály sakkjának és a 4. osztály madárijesztőinek szurkolhatunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában