csuka, balin, süllő

2017.11.26. 19:12

Pergetni érdemes: csukákat telepítettek Dinnyésen

A ragadozóhalakra horgászók örülhettek: csuka, balin, süllő akad bőven a Velencei-tavon, a telepítésnek is köszönhetően.

Lovász Lilla

süllõ

A többnyire borongós, késő őszi időben békéshalazókkal már csak elvétve lehetett találkozni a tóparton, s ők is csak csekély sikert könyvelhettek el, tudta meg lapunk Bozai Zsolttól, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének halőri csoportvezetőjétől. Hozzátette, a ragadozóhalakra horgászók már sikeresebbek voltak, főleg azok, akik a csukát keresték.

– Mind műcsalira, mind csalihalas szerelékre egyaránt jól kapott e hal, amit ezúttal főleg a nappali órákban lehetett horogra csalni a tó szinte minden pontján. Balinból is fogtak néhányat a kitartó pergető horgászok, de már nem a nyári vehemenciával támad ez a fogatlan ragadozó, így több időt kell szentelni a horgászatára. Süllőt a héten is nehezen lehetett fogni, s leginkább az esti órákban számíthattak a horgászok a kapására.

A kápolnásnyéki Kovács Zsolt A kápolnásnyéki Kovács Zsolt az esti órákban fogott egy kiló feletti süllőt pergetve Fotó: Lovász Lilla

– A ragadozóhalak kedvelőinek jó hír, hogy a minap csukákat telepített a Velencei-tóba a víz halgazdálkodási hasznosítója, a MOHOSZ, s várhatóan ponty is kerül még kihelyezésre a közeljövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában