Nagy örömmel lógtak

2017.10.28. 09:00

Új kondieszközökkel gazdagodott a Tóvárosi iskola

SZÉKESFEHÉRVÁR Van olyan eset, amikor a gyerek nagy örömmel lóg – nem az iskolából, hanem az iskolaudvaron. A pénteki avatón a tóvárosi diákok lelkesen próbálgatták az öt új kondieszközt.

Kocsis Noémi

Bár az esőben kicsit csúszott, de mindenki kipróbálta ezt a mászóeszközt

Fotó: Simon Erika

Kisebb kondiparkkal gazdagodott a Tóvárosi Általános Iskola hátsó udvara: a Magyar Olimpiai Bizottság támogatásából kialakított kondipark erősítő eszközei a sportiskolás gyerekek mozgáslehetőségei terén jelentenek bővülést. Bár az átadóünnepségen az eső igencsak rákezdett, ez egyáltalán nem vette el a tornaruhába öltözött felsősök kedvét, lelkesen próbálgatták a lógás közbeni haladásra, karizomerősítésre alkalmas eszközt, de az alkarerősítőn is azt tesztelték, ki tudja a saját testsúlyát egy percig megtartani rajta. Mint Szigetvári Zoltán testnevelő tanár elmondta, az eszközöket a mindennapos testnevelésen belül minden felsőtagozatos gyerek használja majd nevelői felügyelettel, de ugyanígy a kisebbeket is megismertetik az újszerű mozgásformákat kínáló kondiparkkal. Az erősítő eszközöket a testnevelő tanárok közösen választották ki a gyerekek igényeihez és a tanmenethez igazodóan. A délelőtti testnevelés órákon kívül a délutáni edzésekhez is megpróbálják igazítani az új kondigépeket. A 730 ezer forintos beruházást a MOB támogatta, a körülötte lévő zöldfelület a helyi képviselő, Mészáros Attila saját keretéből valósult meg. A tágabb területen egyébként a lakosságnak is van ilyen park, az iskola előtt. Az intézmény udvarán lévő kondiparkot viszont csak az iskolások használják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában