Halastavak az ökocentrumban, agyaggalambok a lőtéren

2017.10.24. 16:40

Gyalogosan a világnapon – A Zichy Jenő általános és művészeti iskola is részt vett a programban

Soponya – A Zichy Jenő általános és művészeti iskola is csatlakozott a világ gyalogló nap eseményéhez, melyet most egész októberre hirdettek meg a gyaloglás népszerűsítésére.

V. Varga József

Az ősz kárpitozta erdei sétányokon barangolt, gyalogolt a népes gyereksereg

Fotó: Zichy János iskola

Lévai Ferenc, a „nemzet halásza” a hazánkban őshonos és a betelepített halakról, valamint a halfogyasztás fontosságáról tartott vetítéses előadást a diákoknak. Ezt követően a gyerekek, a ragyogó őszi időben, az ökocentrum halastavához gyalogoltak, ahol a halászok munkájával ismerkedtek.

Útjuk során, a tavak mentén, a sportlőtérre tartottak, gyönyörködve közben a vízimadarak sokféleségében. A házigazdák a lőtéren megvendégelték a látogatókat, majd Szolga József sportlövő mutatkozott be a derék kompániának. A lányok, fiúk közelről vizsgálhatták meg a sportlövők fegyvereit, eszközeit, majd az agyaggalamb-lövészet fortélyaiba kaptak betekintést.

Az ősz kárpitozta erdei sétányokon barangolt, gyalogolt a népes gyereksereg

Fotós: Zichy János iskola

A visszautat varázslatos színekkel keretezte az őszi erdő. A népes gyereksereg összesen 10,6 kilométert gyalogolt a jeles napon, az esti alvással nem is akadt semmi gond. Gyalogolni jó és egészséges! – ismerték el a soponyai iskolások, különösen, ha a helyi látványosságokat is felfedezhetik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában