BARACSKA

2017.10.30. 10:00

A prevenció fontosságát tudatosították a dolgozók közt

A büntetésvégrehajtási intézetben szervezett egészségnap célja az egészségmegőrzés volt, valamint az, hogy tudatosítsák a prevenció fontosságát a rendvédelmi dolgozók körében.

FMH

Horti Dániel (b) adta át Galuska-Tomsits László ezredesnek a férfiegészséget támogató minősítésről szóló oklevelet

Fotó: Lakatosné

A program során lehetőség nyílt az érdeklődők számára az egészséges és modern ételek megkóstolására, vércukorszintjük mérésére, az esetleges mikrotápanyag-hiány felmérésére, de végeztethettek helyben alvási Apnoe-tesztet és még számos, preventív jelleggel bíró vizsgálatot is – adott tájékoztatást az eseményről Lakatos Domonkosné bv. őrnagy, a Közép-dunántúli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet elemző-értékelő főelőadója.

Horti Dániel (b) adta át Galuska-Tomsits László ezredesnek a férfiegészséget támogató minősítésről szóló oklevelet
Fotós: Lakatosné

A baracskai intézetben szervezett programon Horti Dániel, a partnerként érkezett Mentsmanust alapítvány vezetője elmondta: a kezdeményezés, melynek fő témája a férfiak egészségtudatosságának növelése, 2004-ben indult útjára Ausztráliából, hogy felhívja a figyelmet a prosztatadaganatos megbetegedések megelőzésének fontosságára. Jelenleg Magyarországon a prosztatarák a második helyen áll a férfiakat érintő halálokok között, holott az elváltozások akár egyetlen vércseppes vizsgálattal is felismerhetőek. Az eseményen az intézet parancsnoka, Galuska-Tomsits László bv. ezredes az országban másodikként vehette át a „Férfiegészséget támogató minősítést” a mozgalom képviselőjétől. Az egészségnappal az intézet hagyományt kíván teremteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában