Feketehegy-Szárazrét

2017.10.31. 13:30

Már használják a felújított rendelőt

Múlt héten adták át a megújult orvosi rendelőt Feketehegy-Szárazréten. Tovább épül a Kultúrudvar is.

Majer Tamás

Varga Márta a virágot Cser-Palkovics Andrástól kapta. Az alkalom, hogy átadták a Kégl György Városi Egészségügyi Program első megújult háziorvosi rendelőjét. Sorban jön a többi is!

Fotó: Pesti Tamás

A Kégl György Városi Egészségügyi Program részeként újult meg a Farkasvermi úti felnőtt háziorvosi rendelő.

Akadálymentes vizesblokk és új bejárat is épült. Korszerű villamoshálózatot, új burkolatokat és belső ajtókat is kapott a ház, valamint a radiátorokat és a váróterem székeit is lecserélték, tudtuk meg Varga Mártától a Humán Szolgáltató Intézet igazgatójától.

A tegnapi átadón Cser-Palkovics Andrást a program folytatásáról faggattuk.

- Jelenleg is zajlik a Berényi úti rendelő felújítása. A következő a Köfém rendelőintézete lesz. Szerződéskötés előtt állunk a kivitelezővel. Ennek a nagy rendelőnek azelkészülte feltétele annak, hogy a következő beruházások is megkezdődhessenek – beszélt Székesfehérvár polgármestere a másfél milliárd forintos programról, amely során – öt év alatt – sorban megújulnak a város háziorvosi rendelői.

- Legyen út, járda, világítás és közlekedései lehetőség. Ezeknek a céloknak kezdünk csaknem száz százalékban megfelelni, hiszen szinte nincs már olyan út a környéket, amely járhatatlan – ezt már Szigli István, a terület önkormányzati képviselője mondta, aki ezzel a Saára Gyula-program eredményeit méltatta. E révén újult meg a Kőrösi utca és a Farkasvermi út egy szakasza a Sajó utcai csomóponttól a Pityer utcai lehajtásig. A Farkasvermi út kiemelt jelentőségű gyűjtőútja a városrésznek.

Varga Márta a virágot Cser-Palkovics Andrástól kapta. Az alkalom, hogy átadták a Kégl György Városi Egészségügyi Program első megújult háziorvosi rendelőjét. Sorban jön a többi is!
Fotós: Pesti Tamás

A kivitelezés során kicserélték a burkolatot, amely természetesen új kopóréteget is kapott, akadálymentessé tették a járdát és a vízelvezetésén is javítottak.

Ellátogattunk még a Feketehegy-Szárazréti Közösségi Központhoz is, ahol megállás nélkül bővül a Kultúrudvar.

- Lassan elkészül a kiszolgáló épületegyüttes – árulta el Szigli István.

Az épülő új épületrészben nemcsak büfét, társalgót és szociális helyiségeket, hanem egy kiállítótermet is kialakítanak majd az emeleten. A ház előtt egy teraszt húznak fel, amelyet összekötnek a már kész és használatba vett Gasztroudvarral.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában