beszámoló

2017.10.09. 13:00

Programok a könyvtári napok keretén belül Fehérváron

Az október első hetében megrendezett Országos Könyvtári Napok akció megyeszerte, így Székesfehérváron is nagy sikerrel zajlott.

Szanyi-Nagy Judit

Sok érdeklődőt vonzottak a könyvtárak. A Nagy Olvasásmánia legnépszerűbb könyve Paula Hawkins: Lány a vonaton és Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó című regénye lett

Fotó: Koppán Viktor

Még a hétvégére is szerveztek programokat a könyvtári napok keretén belül. Szombaton izgalmas raktártúrát tartottak a szervezők, vasárnap pedig a dokumentumok könyvtárbeli titkos útját ismerhették meg a látogatók. Sőt, a Vörösmarty Mihály Könyvtárban a hétvége első napján finn-napot tartottak a szervezők, amely során a finn állam ünnepeihez, kultúrájához kapcsolódtak a programok. A finnek ugyanis most ünneplik önállóságuk századik évfordulóját, de a Fehérvár-Kemi testvérvárosi kapcsolat is kerek évfordulót (a hatvanadikat) ünnepel.

Sok érdeklődőt vonzottak a könyvtárak. A Nagy Olvasásmánia legnépszerűbb könyve Paula Hawkins: Lány a vonaton és Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó című regénye lett
Fotós: Koppán Viktor

Tegnap pedig az is kiderült, hogy sokan szeretnek olvasni a megyében, hiszen megszülettek a Nagy Olvasásmánia eredményei. A pályázatok könyvillusztráció, könyvajánló és kutatómunka kategóriákban készülhettek. Gyerek kategóriában első helyezést ért el: Hoffmann Dorottya (Szent Imre Ált. Isk. 4. osztály), Berey Dalma (Comenius, 5. osztály), Kristóf Ágnes (Ráckeresztúr, 6. osztály), Kiss Emma (Vasvári Pál gimnázium, 7. osztály), Horváth Benedek (Vasvári, 8. osztály). A felnőtt egyéni kategóriában Dániel Éva végzett az első helyen, míg a családi kategóriában Horváth Krisztina Helga, Hoffmann Dorottya és Hoffmann Bálint. Ugyanebben a kategóriában lapunk munkatársa, Gajdó Ágnes, Kristóf Lászlóval és Kristóf Ágnessel harmadik helyezett lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában