választás

2017.10.11. 12:30

Régi-új elnök a diáktanács élén Fehérváron

Tisztújító ülését tartotta a Székesfehérvári Diáktanács tegnap kora este a városháza dísztermében. A jelenlévő harmincöt iskolai küldött négytagú elnökséget – egy elnököt és három alelnököt – választott.

V. Varga József

A diáktanács újraválasztotta elnökének Nagy Boglárkát

Fotó: Fehér Gábor

Átalakult a diáktanács elnöksége, a testület hetedik alkalommal választott elnököt és alelnököket. Az ülés első napirendi pontjaként a diáktanács egyhangúlag támogatta Székesfehérvár Európa Kulturális Fővárosa 2023 pályázatát, amelynek révén Fehérvár a térség, sőt, az ország és a kontinens kulturális, szellemi központjává válhat. Fontos, hogy a pályázat olyan ötleteket, elemeket is tartalmazzon, amelyekkel meg lehet szólítani a ma és a holnap fiataljait – fogalmazott Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere a napirend kapcsán. A diáktanács tevékenységére utalva kiemelte: a diákok, a fiatalok érzik a lehetőséget, hogy beleszólhatnak a város ügyeibe, de egyben a felelősségét is érezniük kell mindenkori véleményformálásuknak, javaslataiknak, s nem kevésbé azt, hogy segítsék a döntés végrehajtását is. A tisztújításon két elnökjelölt ismertette elképzeléseit, terveit: Nagy Boglárka, a Vasvári Pál Gimnázium és Aczélvári Ruben Dominik, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakgimnázium tanulója. A fehérvári diáktanács többségében az előző vezetőre voksolt, vagyis újraválasztotta elnöknek Nagy Boglárkát. A három alelnök Magyaródi Anett (Hunyadi), Uley Olga (Teleki) és Vámosi Péter (Ciszterci) lett.

A diáktanács újraválasztotta elnökének Nagy Boglárkát

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában