Zene Világnapja

2017.09.28. 11:09

A zene ünnepe Székesfehérváron!

Székesfehérvár idén is ünnepi programmal csatlakozik a zene világnapjához.

Október 1-jén, vasárnap este az Alba Regia Sportcsarnokban fellépnek a város muzsikusai, gyermek- és felnőtt kórusai illetve itt adják át a Fricsay Richárd Zenei Díjat. Szeptember 29-én, pénteken délelőtt a Munkácsy iskola diákjai dalünnepre készülnek a Nemzeti Emlékhelyen – írja a szekesfehervar.hu.

Zenét ünnepli az egész város

Székesfehérvár hagyományosan nagyszabású ünnepséggel csatlakozik a zene világnapjához, a város programja október 1-jén, vasárnap 18.00 órakor kezdődik az Alba Regia Sportcsarnokban. Fellép az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, az Alba Regia Táncegyüttes, a Székesfehérvári Ifjúsági Fúvószenekar, a Tilinkó zenekar és a város szinte valamennyi kórusa, így az Alba Regia Vegyeskar, az Ars Musica Kórus, a Ciszterci Gyermekkar, a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium Kórusa, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola kórusai, a Kossuth Lajos Általános Iskola Gyermekkara, a Primavera Kórus, a Széna Téri Általános Iskola Gyermekkara, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Egynemű, Vegyes és Fiúkara, a Vox Mirabilis Kamarakórus és a Zentai Úti Általános Iskola Gyermekkara.

Az est folyamán felcsendülnek magyar, német és bolgár népdalok, de hallhatunk Selmeczi György, Kodály Zoltán és Mozart zeneműveket is. Sor kerül különféle elismerések átadására, többek között itt nyújtják át a város éves elismerését, a Fricsay Richárd Zenei Díjat. Jegyek vasárnap a helyszínen, illetve elővételben az Alba Regia Szimfonikus Zenekar új jegyirodájában kaphatóak, amely a Vörösmarty Színházban található.

A Munkácsy Mihály Általános Iskola dalünneppel csatlakozik a zene világnapjához. A Hangszerkavalkád című program szeptember 29-én, pénteken 09.20 órakor kezdődik a Nemzeti Emlékhelyen. A népdalos flashmobon az iskola alsó tagozatos diákjai vesznek részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában