Programok

2017.09.27. 18:58

Könyvtári napok a sárbogárdi városi könyvtárban

A könyvtári napok keretében a Madarász József Városi Könyvtárban október 2-án 17 órakor Hargitai Lajos újságíró nyitja meg Patkós Mari amatőr festő Lélek és álom című festménykiállítását. Október 4-én 10 órakor „Holnemvolt” címmel az Eszter-lánc Duó koncertezik a gyerekeknek, október 6-án 17 órakor pedig Gyarmati Andrea egykori úszóval, orvossal találkozhatnak a bogárdiak, a beszélgetőtárs Kálnay Adél költő, író.

V. Varga József

Az Informatikai és Könyvtári Szövetség szervezésében 2017-ben is megrendezésre kerül a hazai könyvtári rendszer legátfogóbb, több mint egy évtizedes múltra visszatekintő programsorozata, az Országos könyvtári napok, amelyhez a sárbogárdi Madarász József Városi Könyvtár idén is csatlakozott.

Az eseménysorozat 2017-ben a Csak tiszta forrásból összefoglaló címet kapta – mondta el lapunknak Nagy Zsuzsanna, a könyvtár igazgatója. Céljuk, hogy minél többen, minél több oldalról erősítsék meg a gyerekekben és a felnőttekben a környezet iránti szeretet igényét – ezáltal talán egyre jobban odafigyelnek arra.

A Madarász József Városi Könyvtár most is valamennyi korosztályra gondolva tervezi a rendezvénysorozat mozgalmas és tartalmas napjait.

Arra törekszenek, hogy a hét során kerüljenek középpontba azok a mindenki számára hozzáférhető lehetőségek, amelyek a tájékozódáshoz, ismeretszerzéshez, kulturált közösségi együttléthez nyújtanak segítséget.

Örülnének, ha a könyv- és könyvtárbarátok közreműködésével minél több olyan személyt is elérnének, akik számára még nem rendszeres a könyvtárlátogatás.

Ebben segítenek változatos ingyenes programjaik, rendezvényeik:

Október 2. (hétfő) 17 óra: Lélek és álom. Kiállítás Patkós Mari munkáiból. Megnyitja: Hargitai Lajos.

Október 4. (szerda) 10 óra: „Holnemvolt”. Az Eszter-lánc Duó koncertje.

Október 6. (péntek) 17 óra: Találkozó dr. Gyarmati Andreával. Beszélgetőtársa Kálnay Adél.

Október 2-15-e között – a fenti rendezvényeken kívül – a következő kedvezményekkel várják olvasóikat és minden érdeklődőt:

  • Ingyenes beiratkozás: ez idő alatt a be- és átiratkozott olvasók 365 napra mentesülnek az éves beiratkozási díj befizetése alól (kivétel: DVD-tagság).
  • A megbocsátás napjai: a két hét alatt késedelmes olvasóiknak nem kell a pótdíjat kifizetniük.
  • Minden érdeklődőt szeretettel várnak. Találkoz(z)unk a könyvtárban!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában