Teli pocak

2017.09.11. 12:53

3 egyszerű tipp: az egészséges tízóraihoz

Nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy egészséges és változatos finomságokat csomagoljunk a gyereknek tízóraira. Nem kell aggódni, meg fogja enni!

S. Töttő Rita

1. Cseréljük le a finomított lisztből készült „sulizsemléket” fokozatosan teljes kiőrlésű változatokra. Először ne csűrjük nagyon, válasszunk kevert lisztből valót, amit a gyerek is könnyen elfogad. Ugyanígy tegyünk az édes croiassantokkal is, manapság már azokból is kapható teljes kiőrlésű változat (vagy készíthetünk magunk is).

2. A felvágottak mellett ma már a zöldségkrémek széles skálája is elérhető az áruházak polcain, ezekkel is variálhatunk. Brokkoliból, paprikából, padlizsánból is isteni finom szendvicsek készíthetők a gyerekeknek.

3. A gyümölcsszeletekben sok az energia, a gyümölcscukor hamar felturbózza az agyi folyamatokat, így a tanulás során is jó hatással van. Figyeljünk, hogy ne adalékokkal tömött változatot válasszunk, hanem olyat, ami 100 százalék gyümölcsből áll!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában