Abai Polgárőr Egyesület

2017.09.21. 19:05

Köszönet az abai „őröknek”

Az Abai Polgárőr Egyesület tagjai nemrég az óvodásokat, iskolásokat segítették, most pedig biztosítási munkákat fognak ellátni.

Szanyi-Nagy Judit

- A rendőrség mellett mi is minden évben segítjük a két iskola, valamint az óvoda gyermekeit. Ez az akció az úgynevezett Egy iskola, egy polgárőr program keretében két héten át valósult meg idén – mondja Füzi Zoltán, az egyesület elnöke, aki a jövőbeli felkérésekről is beszél:

- Szeptember 23-án, szombaton a pákozdi emlékparkban abai részről hét fővel biztosítjuk a Honvédfesztivált, a móriakkal közösen. Velük az októberi bornapokon is találkozni fogunk – részletezi.

Nemrég pedig egyórás előadást tartottak a helyi gimnáziumban, amelynek köszönhetően az egyesületbe hét-nyolc fiatal jelentkezett, az ötvenórás közösségi munka keretében. – Néhányukból még ifjúsági polgárőr is válhat – emeli ki az elnök.

Pályázati pénzből két kerékpár vásárlását tervezik, többek között azért, hogy a közösségi munkában részt vevő gyermekek mentora, Kovácsné Stéger Krisztina azzal közlekedhessen majd a fiatalok mentoráltakhoz.

Az egyik benyújtott pályázatukban még augusztus végén négy darab nyári gumit nyertek, melyet a pályázatot kiíró cég térítésmentesen eljuttat az Abai Polgárőr Egyesület részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában