Bringatúra

2017.09.18. 09:06

Borúban is tekertek! Az FMH családi túráján a kitartás volt a lényeg

A rossz idő miatt ugyan a korábbinál kevesebben neveztek a Velencei-tó kerülő családi kerékpáros túrára, ám voltak, akiknek a felhős ég, az eső sem szegte kedvüket. 

Bokros Judit

Az internetes előnevezések után vasárnap délelőtt a helyszínen, a Drószamár Kempingnél is lehetett regisztrálni az FMH Velencei-tó kerülő családi kerékpáros túrára. Ennek célja a tó megkerülése volt, a gyorsaság nem számított. Voltak azonban más kategóriák is: a Velence Maraton résztvevői két távon, 55 és 130 kilométeren indulhattak, lehetett nevezni a Velence MTB Maratonra, a gyerekek pedig a kempingben vehettek részt ügyességi versenyen.

A családi kategóriában végül ezúttal körülbelül harmincan álltak rajthoz, bár több mint 300 előnevező volt. A Budapestről érkezett Rendek Zsuzsannát, Jány Attilát és a hat éves Földvári Tündét azonban a borongós idő sem tartotta vissza a túrától. Attila és Zsuzsa korábban már körbebiciklizte a tavat, ezért döntöttek úgy, hogy a kislánnyal együtt is megpróbálják. A tó körüli kerékpárutat jónak, látványos szakaszokkal telinek tartják.

Kimmel Márton és Steckl Andrea Pilisvörösvárról érkezett Velencére a verseny kedvéért. Kislányukat, a nyolc éves Laurát nevezték be a gyermekek vetélkedőjére. A tavat ketten korábban már körbetekerték, s legközelebb talán hármasban is megteszik ugyanezt – mondták.A verseny s a lazább családos tókerülés rendben lezajlott – tudtuk meg Bogdán Csabától, a Velence TDM elnökétől. Hozzátette: a rossz idő nem riaszt el mindenkit az ilyen túráktól, amik kifejezetten jól sikerülhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában