Frissen Fejérből

2024.05.24. 11:00

Idős férfit raboltak ki Fehérváron

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádirata alapján a Székesfehérvári Járásbíróság elítélte azt a két fiatalt, akik tavaly januárban a székesfehérvári vasútállomáson raboltak ki egy idős férfit.

Feol.hu

Az idős sértett megkérte a vádlottakat, hogy segítsenek a csomagjait a peronra vinni

Fotó: PT/Archív

A vádirat szerint a két fiatal 2023. január elején a kora hajnali órákban a székesfehérvári vasútállomáson tartózkodott, amikor észrevettek a váróteremben egy idős, bottal közlekedő személyt. Odamentek hozzá, beszélgetni kezdtek vele és pénzt is kértek tőle. Eközben észrevették, hogy az idős férfi pénztárcájában nagyobb mennyiségű készpénz van, így elhatározták, hogy azt mindenáron megszerzik tőle. Amikor az idős sértett megkérte a vádlottakat, hogy segítsenek a csomagjait a peronra vinni, és mindhárman beszálltak a vasútállomás egyik liftjébe, az egyik vádlott a lift falához szorította az idős férfit és többször megütötte, míg társa kivette a sértett zsebéből a pénztárcáját és az abban található készpénzt. Miután a vádlottak a férfi pénztárcáját megszerezték, a helyszínről elfutottak és a pénztárcában lévő közel 170.000,- Ft-ot elköltötték.

A vádlottak beismerték a bűncselekmény elkövetését, elmondásuk szerint azt megbánták. A bíróság a vádlottakkal szemben 4, illetve 2 év szabadságvesztést szabott ki. Az ítélet jogerős. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!