Ügyészségi hírek

2024.04.09. 16:18

Nem az engedélyben szereplő ingatlanon folytatott hulladékgazdálkodási tevékenységet egy cég

A Székesfehérvári Járási Ügyészség hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt vádat emelt annak a cégnek a képviselője ellen, amely a hulladékgazdálkodási engedély kereteit túllépve nem kizárólag az engedélyben szereplő ingatlanon folytatott hulladékgazdálkodási tevékenységet Fejér vármegyében.

Feol.hu

Fotó: Főügyészség

A vádirat szerint a férfi által képviselt cég nem veszélyes hulladékok gyűjtésére, előkezelésére és hasznosítására hulladékgazdálkodási engedéllyel rendelkezett a székhelyéül, valamint telephelyéül szolgáló ingatlanokra vonatkozóan. A cég azonban 2017. május 1-jétől egy másik cégtől bérelt ingatlanon úgy folytatott hulladékgazdálkodási tevékenységet, hogy az ingatlan nem szerepelt a cég hulladékgazdálkodási engedélyében, mint hulladékgazdálkodással érintett terület, ezért ezen az ingatlanon a hulladékok gyűjtésére, tárolására nem volt jogosult.

A kormányhivatal 2021. október 14-én ellenőrzést tartott a cég székhelyén és telephelyén, valamint a hulladéktároló és gyűjtő helyein, ahol észlelték, hogy az engedélyben nem szereplő, a cég által bérelt ingatlanon is hulladékgazdálkodási tevékenységet folytatnak, így a vádlott cselekménye lelepleződött.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben, tárgyalás mellőzésével pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Fotó: Főügyészség

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!