Frissen Fejérből

2024.04.04. 16:10

Kisebb baleset volt Székesfehérvár határában – szerencsére hamar érkezett a segítség

Lesodródott egy autó az útról, majd átszakított egy kerítést és egy korlátot Székesfehérvár környékén.

Déri Brenda

Fotó: Illusztráció/pexels.com

Lesodródott az úttestről, majd egy korlátot és egy kerítést átszakítva az út melletti füves területen állt meg egy személygépjármű tegnap délután Székesfehérvár határában – árulta el megkeresésünkre Rabóczki Zsolt tűzoltó alezredes, helyettes szóvivő. A balesetről Dari Csabától, a NOÉ Speciális Kutató-Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetőjétől értesült a feol.hu, aki épp kutyát sétáltatott a környéken, amikor látta a balesetet. Ugyan nem volt szolgálatban, de pillanatokon belül készen állt, hogy segítsen. A bajba esett autóshoz sietett és felmérte a sofőr, valamint az autó állapotát. Szerencsére a volán mögött ülő fiatal férfi kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet és az autó sem füstölt és nem szivárgott belőle a benzin. 

Forrás: Dari Csaba

– Amikor odaértem már riasztották az egységeket, így pár perccel később már ki is érkeztek a tűzoltók, a mentők és a rendőrség. Addig én ellenőriztem a sérültet, beszéltem hozzá és megállapítottam, hogy enyhén sokkos állapotban volt. Úgy ítéltem meg, hogy életveszély nem állt fenn, így megkezdtem a forgalom irányítását. Közben szóltam a pákozdi polgárőrség parancsnokának, Bíró Andrásnak, aki azonnal autóba ült és segített. Ketten próbáltuk fenntartani a biztonságos közlekedést, hogy a hatóságok zavartalanul végezhessék a munkájukat – mesélte.

Miután a székesfehérvári hivatásos tűzoltók kiérkeztek a helyszínre eltávolították a jármű ajtaját, kiemelték a sofőrt és átadták a mentőszolgálatnak. Ezt követően áramtalanították a járművet és eltávolították a sérült korlátot, amely a kerékpárforgalmat veszélyeztette.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!