Kék hírek

2024.02.14. 09:00

Autókat bontott engedély nélkül három férfi

A Székesfehérvári Járási Ügyészség a veszélyes hulladékkal elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette miatt vádat emelt azzal a három férfival szemben, akik gépjárműveket bontottak szét.

Feol.hu

Fotó: Fehér Gábor

A vádirat szerint az egyik férfi azzal kereste fel két ismerősét, hogy segítsenek neki gépkocsikat szétbontani, amely tevékenységért pénzt kínált nekik. Az ismerősök 2022. május 2-án, a férfi enyingi ingatlana udvarán elkezdtek szétbontani egy forgalomból kivont üzemképtelen, valamint egy további személygépkocsit. A vádlottak közösen végezték a gépkocsik bontását, amikor állampolgári bejelentés alapján a helyszínre érkező rendőrök tetten érték őket.

A bontott gépjárművek veszélyes hulladéknak minősülnek.

A vádlottak a gépjárművek bontását a jogszabályban előírt képesítés és engedély nélkül, nem az előírásoknak megfelelően végezték.

Az ügyészség vádiratában a bontásra a társait felkérő vádlottal szemben elzárás büntetés kiszabását, míg a további két terhelttel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!