Nem ez az első eset

2024.01.25. 16:24

Megtámadtak egy fehérvári parkolóőr hölgyet, aki csak a munkáját végezte

Sajnos nem ez az első eset, hiszen az utóbbi időszakban már több atrocitás is érte a Fehérváron dolgozó parkolóőröket, akik minden esetben csak a munkájukat végezték a megírt szabályok szerint.

Bagotai Zsanett

Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

Ahogy arról tavaly decemberben beszámoltunk, az egyik támadás alkalmával az éppen műszakban levő hölgy munkaeszközét próbálták kicsavarni a kezéből, míg a másik esetben egy háromgyermekes édesanyát próbáltak elütni a bírságon felháborodó személyek. A történtek érdekessége, hogy mindegyik lakótelepi körzetben történt, olyan helyszíneken, ahol a lakók kérése volt a területek parkolóövezetbe vonása. 

Most újabb támadásról számolt be a városgondnokság honlapja, miszerint szerdán fizikálisan bántalmazták a városgondnokság egyik hölgy parkolóőrét, aki segítséget ajánlott egy autósnak. 

Mint a közleményből kiderül, a városgondnokságon nyolc parkolóőr dolgozik, és egy zárt rendszerben, a hatályos rendeletek alapján végzik a tevékenységüket. Mérlegelési lehetőségük nincsen a pótdíjak kiszabásának tekintetében: rendszám alapján, PDA eszközön ellenőrzik a parkolást, nincsen lehetőségük arra, hogy ne büntessék meg azt a gépjárművet, amelyik rendszáma nem rendelkezik érvényes parkolással.

A városgondnokság vezetősége leszögezte: határozottan kiállnak kollégáik mellett, a hasonló atrocitások elkerülése érdekében pedig az önkormányzattal közösen keresnek megoldást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!