Prevenciós előadás

2024.01.03. 15:30

Fontos veszélyekre hívta fel a rendőrség a fehérvári diákok figyelmét!

A Székesfehérvári SZC Bugát Pál Technikum diákjai részére tartottak ma bűnmegelőzési előadást a rendőrség munkatársai – osztotta meg közösségi oldalán a Fejér vármegyei rendőrség.

Kecskés Zoltán

Telt ház volt a fehérvári iskola tornatermében.

Forrás: Fejér vármegyei rendőrség

Bejegyzésük leirata alapján, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési szakemberei felhívták a diákok figyelmét az online tér veszélyeire, a netes csalók módszereire, továbbá az áldozattá válás elkerülése érdekében a biztonságos viselkedésre. Az előadáson szó esett továbbá a droghasználat veszélyeiről és következményeiről is, valamint a kábítószer okozta egészségügyi, szociális és jogi problémákról is. 

A beszámolójuk végén hozzáteszik: „Munkatársaink prevenciós programjaikkal szívesen ellátogatnak bármely oktatási, civil, vagy egyéb rendezvényre annak érdekében, hogy az információ átadásával, az érzékenyítéssel és empátia kialakításával megpróbálják minimalizálni a kockázatokat, ezáltal hozzájárulni a szubjektív biztonságérzet erősödéséhez."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!