Ügyészségi hírek

2023.12.08. 18:00

Macsétával támadt a sértettre egy férfi az otthonában Csabdin

A Bicskei Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki macsétával támadt a sértettre az otthonában.

Feol.hu

Forrás: Fejér Megyei Főügyészség

A férfi 2020. óta él párkapcsolatban az élettársával, akit élettársi kapcsolatuk fennállása alatt mintegy tízszer bántalmazott, amelynek következtében a nőnél súlyos és könnyű személyi sérülések keletkeztek.

A férfi 2021. szeptember 6-án Csabdin, egy üzlet mögött italozott a barátjával, majd csatlakozott hozzájuk egy férfi a családjával és a sértett. A sértett az italozás után meghívta a vele italozó családot az otthonába, azonban a vádlottat nem hívta, aki ennek ellenére a sértett otthonához ment. A sértett távozásra kérte, aminek a vádlott nem tett eleget, majd homlokával megfejelte a sértettet az orrán, aki ellökte magától, majd tenyérrel megütötte a vádlott arcát. A terhelt ekkor támadólag megindult a sértett felé, aki a támadás megakadályozása érdekében ököllel megütötte az arcát.

A sértett a megfejelés következtében sérülést nem szenvedett, azonban fennállt a nyolc napon túl gyógyuló sérülés kialakulásának reális veszélye.

A vádlott az otthonába távozott, majd egy 60 cm pengehosszúságú macsétával visszament a sértett házához, ahol a magával vitt eszközzel többször megütötte a ház bejárati ajtaját, betörte az ajtó melletti ablakot és a sértettet, valamint a nála vendégségben tartózkodó férfit a megölésükkel fenyegette meg. A vádlott az ajtót berúgva bement a házba, a belső szobaajtó ablakát a macsétával betörte, azonban a sértett és vendége őt lefogták, kicsavarták a kezéből a macsétát, a ház előtti területre húzták, és a földön lefogva megvárták, amíg a rendőrség a helyszínre érkezett.

Az ügyészség vádiratában, tárgyalás mellőzésével, a férfival szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, valamint a macséta elkobzását indítványozta. - olvasható a Fejér Megyei Főügyészség közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!