Ügyészségi hírek

2023.12.06. 09:26

Kényszergyógykezelésre ítélhetik a férfit, aki bántalmazta idős édesapját és annak élettársát

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal az előzetes kényszergyógykezelés alatt álló férfival szemben, aki 2023 nyarán bántalmazta idős édesapját és annak élettársát.

Feol.hu

Forrás: Pexels

A vádirat szerint a férfi 2023. június 3-án az esti órákban elment édesapja lakóhelyére, ahol az idős férfival beszélgetni kezdett, majd őt ismeretlen okból bántalmazta. Ezt észlelte a sértett élettársa, aki számon kérte a vádlottat édesapja bántalmazása miatt. A férfi ekkor megpróbálta a nő telefonját kikapni kezéből, és őt is több alkalommal megütötte, meg is fenyegette, majd a helyszínről elmenekült.

Az idős férfi 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, a nő sérülései 8 napon belül meggyógyultak.

A nyomozás során beszerzett szakértői vélemények szerint a vádlott kóros elmeállapotú, emiatt nem büntethető, így az ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a Székesfehérvári Járásbíróság rendelje el a férfi kényszergyógykezelését.

A vádlott jelenleg előzetes kényszergyógykezelés alatt áll, melyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben hajtanak végre. - olvasható a Fejér Vármegyei Főügyészség közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!