Személyi sérülés sehol nem történt

2023.12.27. 11:45

Égő személygépkocsi, életmentő szén-monoxid-érzékelő, kigyulladt tetőszerkezet – mozgalmas karácsonya volt a katasztrófavédelemnek Fejérben is

Sajnos nem telt eseménytelenül a katasztrófavédelem munkatársainak karácsonya. A megye több pontjára riasztották őket az elmúlt három napban: hol a tűzhelyen felejtett étel okozott tüzet, hol pedig egy nyári konyha tetőszerkezete gyulladt ki.

Déri Brenda

Fotó: Katasztrófavédelem

December 25-én már beszámoltunk a szentestén történt esetekről a megyében, mely szerint december 24-én, délben a tűzoltókat Székesfehérvárra, a Kígyó utcába riasztották, ahol az egyik földszinti lakás konyhájában odaégett az ebéd az elektromos főzőlapon. 

A kisebb tüzet a lakók sikeresen eloltották, a lakást pedig átszellőztették, de közben a füst a lépcsőházakban rövid időre felhalmozódott, ám a tűzoltók kiérkezésére füst már nem volt az épületben. Személyi sérülés szerencsére nem történt – tájékoztat közleményében a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Szintén december 24-én este vadat gázolt egy személyautó az M7-es autópályán, a szabadbattyáni lehajtó közelében. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet.

Csákváron egy családi ház udvarán gyulladt ki a nyári konyha tetejének faszerkezete és a rajta elvezetett elektromos vezeték. A helyszínen tartózkodók megfékezték a lángok terjedését. A csákvári önkéntes tűzoltók kéziszerszámokkal megbontották a tetőszerkezetet és a még izzó részeket egy vízsugárral eloltották, a székesfehérvári hivatásos tűzoltók pedig hőkamerával átvizsgálták a melléképületet. Személyi sérülés ennél az esetnél sem történt. 

Aztán, karácsony első napján két családi házban is életet mentett a szén-monoxid-érzékelő Móron. A város önkormányzati tűzoltói mindkét helyszínen méréseket végeztek, melyek során kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Az egyik épületben egy gázkonvektor, a másikban egy gázkazán működése közben keletkezett szén-monoxid. De szerencsére itt sem történt sérülés.

Szintén december 25-én, kora délután balesethez riasztották a dunaújvárosi tűzoltókat. Az M6-os autópályán, Daruszentmiklós közelében egy főváros irányából Pécs felé haladó személygépkocsi átszakította a belső szalagkorlátot és a szemközti, Budapest felé vezető oldalon állt meg. A tűzoltók áramtalanították és a leállósávba félrevontatták a járművet. A balesethez a daruszentmiklósi önkéntes tűzoltók is vonultak.

Ezentúl sajnos karácsony másnapján is történt még tűzeset: Szabadegyháza és Sárosd között teljes terjedelmében égett egy személygépkocsi. A tűzben az aljnövényzet is meggyulladt körülbelül öt négyzetméteren. A lángokat a pusztaszabolcsi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói fojtották el. Személyi sérülés itt sem történt. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!