Körvonalazódott a történet

2023.11.21. 15:49

Ezért csapódott a földbe Úrhidán a repülőgép

Ismét nem sikerült egy manőver a levegőben, derült ki a ma délelőtti úrhidai repülőgép baleset kapcsán. Ezért szenvedett balesetet az oktató repülőgép.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

November 21-én délelőtt az elsődleges bejelentések arról szóltak, hogy kényszerleszállást közben zuhant a földre egy repülőgép az úrhidai repülőtér mellett. A helyszínre tűzoltók, mentők, mentőhelikopter és rendőrség is sietett, ahol két sérültet láttak el, a repülőgép roncsait pedig áramtalanították a szakemberek.

Ám mostanra körvonalazódtak a történtek is. Kiderült: egy oktató repülőgép az úrhidai repülőtérről történő felszállási manővere során - eddig tisztázatlan okok miatt – zuhant a szántóföldre. A baleset következtében a kisrepülőgép 61 éves pilótája és 33 éves utasa egyaránt megsérültek, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították további egészségügyi ellátás céljából – egészítette ki információinkat a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Az eset körülményeit a rendőrség a Közlekedésbiztonsági Szervezet, Nemzeti Közlekedési Hatóság Légügyi Hivatal munkatársainak bevonásával jelenleg is vizsgálja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!