Ügyészségi hírek

2023.10.13. 18:00

Több száz tő kannabisz növényt termesztett egy férfi Fejérben

A Fejér Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki több száz tő kannabiszt termesztett kereskedelmi céllal.

Feol.hu

Forrás: police.hu

A nyomozás adatai szerint a férfi egy cég tulajdonában álló ingatlanon lévő két épületben összesen 550 tő kannabisz növényt termesztett azért, hogy azt értékesítse. Az épületeket úgy alakította át, hogy azok kannabisz termesztésre alkalmasak legyenek. Ennek érdekében az épületekre klímaberendezést, ventilátorokat helyezett el, a plafonra lámpákat szerelt, az épületeket szellőzőcsövekkel látta el.

Az ingatlan területének egy fákkal körbekerített részén összesen 105 tő gyökeres szárcsonkot, továbbá egy hűtőládában 16 db, összesen mintegy 8 kg vákuum csomagolt  zöld növényi törmeléket tartott.

A nyomozó hatóság a kannabisz növényeket lefoglalta.

A cselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára és törvényi fenyegetettségére figyelemmel, - amely 5 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés - alaposan lehet tartani a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől. Tartani lehet továbbá attól is, hogy a bizonyítást veszélyeztetné, a büntetőeljárásban részt vevő vagy más személyt jogellenesen befolyásolna, tárgyi bizonyítási eszközt rejtene el, illetve hogy a cselekményét folytatná.

A Székesfehérvári Járásbíróság az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a férfi letartóztatását, a döntés védelmi fellebbezés folytán nem végleges. - olvasható a Fejér Megyei Főügyészség közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!