A Repülőtér megállónál

2023.10.12. 20:11

Ismét embert gázolt a vonat Székesfehérváron (frissítve)

Nem is olyan régen, szeptember 18-án írtunk a legutóbbi székesfehérvári vonatbalesetről. Most, október 12-én sajnos egy újabbról kell beszámolnunk.

Szanyi-Nagy Judit

Fotó: Illusztráció!

Elgázolt egy embert a vonat Székesfehérváron, a Repülőtér megállóhely közelében. A székesfehérvári hivatásos tűzoltók segítenek az utasoknak, hogy biztonságosan átszállhassanak a mentesítő járatra – tájékoztat a Katasztrófavédelem

Bővebb információkért a MÁV közösségi oldalára látogattunk, ahol azt is megtudtuk, hogy az érintett járat a Székesfehérvárról 18.52 órakor Siófokra elindult, 8718-as számú személyvonat. A helyszínelés még tart, annak végéig – tehát várhatóan az esti órákig – Székesfehérvár és Szabadbattyán között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint az alábbi változások léptek életbe:

  • A Keszthelyről 18:48-kor a Déli pályaudvarra elindult Balaton InterCity (IC 861) Siófok és Székesfehérvár között személyvonatként (8721) közlekedik. Székesfehérvártól 30-40 perces késéssel közlekedik tovább. 
  • A helyszínelés végéig Székesfehérvár-Repülőtérnél mindkét irányban az 1. vágánynál állnak meg a vonatok.

 

Frissítés (21.30):

A MÁV tájékoztatása szerint "21 órára befejezték a helyszínelést, így fokozatosan csökkenek a késések, 10-20 perccel hosszabb menetidők még előfordulnak. A balatoni vonalakon csütörtök éjszaka helyreállhat a menetrend."

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!