Segítséget kér!

2023.09.05. 07:00

Saját kutyája mentette meg az idős bácsit Sárszentmihályon

Mozgásában korlátozott, beteg, 68 éves sárszentmihályi férfi a kutyájának köszönheti életét, aki az otthonát sújtó háztűzből mentette meg gazdáját. Feri bácsinak ugyanakkor hamuvá lett az álma: ingatlanja szinte teljesen leégett, most segítséget kér.

Kecskés Zoltán

Szinte mindene oda lett a tűzben a 68 éves férfinak, egyedül nem tud talpra állni.

Fotó: Családsegítő

A eset még szombat éjszaka történt, amikor a település Mandula utcájában valamivel éjfél után csaptak fel a lángok, miközben az ingatlan tulajdonosa gyanútlanul aludt. Szerencséjére éber, hűséges kutyusa a segítségére sietett, így nem történt tragédia. A történetet Turzó Anikó családsegítő mesélte el a FEOL-nak. Mint kiderült a bajba jutott tulajdonos egy 68 éves, beteg bácsi, aki szinte teljesen összetört, hiszen mindene odalett a tűzben, gyógyszerei és iratai is.

– A tűz már javában ropogott, a bácsi még aludt - a füst terjengett, a kutya ugatott, ébresztgette, nyaldosta szüntelenül gazdája arcát, de ő fel sem nézett, csak rászólt a kutyára, hogy hagyja már aludni őt. Ekkor négylábú barátja továbbra is kitartóan és egyre intenzívebben nyaldosta, s rángatta ruháját, hogy keljen fel. A bácsi ekkor felriadt, de a füsttől már szinte semmit sem látva az ablak felé indult, s ott szó szerint ki is esett, ezzel megmenekülve a lángok fogságából. Az anyagi kár jelentős! A tűz okát jelenleg a tűzoltóság vizsgálja, jelenleg folyamatban van a szakértői vélemény elkészítése – magyarázza a történteket a családsegítő, aki hozzátette azt is, ahogy a sárszentmihályi önkormányzat polgármestere, Óber Andrea, amint tudomást szerzett az esetről azonnal intézkedett és kiküldte őt a helyszínre. Turzó Anikó családsegítő felmérte a helyeztet, felkínálta a segítő együttműködés lehetőségét, valamint azonnali segély formájában hozzájárult az önkormányzat ahhoz, hogy a bácsi gyógyszerei mihamarabb pótolhatók legyenek, valamint élelmezése zökkenőmentes legyen ebben a nehéz helyzetben is. Iratainak pótlása is már folyamatban van. Jelenleg az idős, beteg bácsi a háza mögötti konténer épületben él, akinek egyetlen közeli támasza a felesége, akivel még évekkel ezelőtt szétköltöztek.

A romeltakarításban is elkél a segítség.
Fotó: Családsegítő

– Ahogy Ferenc egészségügyi állapota romlani kezdett, az asszony vissza-vissza járt hozzá és segített neki a nehézségek megoldásában, orvoshoz vitte, hivatalos ügyeiben eljárt. Jelenleg is ő van segítségére. A bácsi nyugdíja alacsony, s most sok a plusz kiadás, ezért kéri, hogy aki tudja segíteni őt a következőkkel tegye: kutyatápot, a kutyának szaftos falat konzervet, a birkáinak eledelt, s neki tartós élelmiszert adományozzon. Természetesen az anyagi segítségnek is lenne helye, azt is tisztelettel köszöni. Fontos és hasznos segítség lenne a későbbiekben a romeltakarításban is a segítség, hiszen a bácsi nehezen mozog, így a szorgos kéz, a fizikai erő felajánlása is igen hasznos, s jól jönne, valamint a térítésmentes konténer biztosítása és a szeméttelepen a törmelék és a kiégett hulladék befogadása is jó lenne térítésmentesen. Aki adakozni szeretne, vagy bármilyen segítséget szeretne nyújtani, keresse nyugodtan a 0630 185 09 91-es telefonszámon a családsegítőt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!