Kék hírek

2023.09.21. 16:16

Harmincas szerelmespár fosztogatta a fehérvári nyugdíjasokat

A székesfehérvári zsaruk szinte rögtön sejtették, a városban és a környékén kik fosztogatják a nyugdíjasokat. Nem sokkal később már biztosan tudták, hol kell keresni a 37 éves férfit és 34 éves párját. Egy átmeneti szálláson. Minderről a Zsaru magazin számolt be csütörtökön.

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Shutterstock

Júliusban két hasonló bejelentés is érkezett, az egyik Fehérvárról, a másik Soponyáról, s mindkét nyugdíjas ugyanazt mondta el a rendőröknek. Egy nőt és egy férfi engedtek be jóhiszeműen a lakásukban, ahonnan sajnos aztán pénzt és ékszekeret loptak el. S mi volt az indok, ami alapot adhatott a párnak, hogy küszöbön belülre kerülhessen? Az egyik címen a férfi azt mondta, hogy állapotos párja nem érzi jól magát, és szeretné használni a mosdót, a másik esetben pedig sürgős pénzváltás volt az ürügy. 

Sőt, később, már a rendőri akció során az is kiderült, volt egy olyan áldozat is, ahol ugyancsak figyelemeltereléssel "operáltak": egy pohár vizet szerettek volna inni, de aztán persze több mindent vettek magukhoz...Majd "jött" egy másik idős ember is, aki elmondta a nyomozóknak, hogy egy idegen nővel italozott, és ölelkezés közben eltűnt az aranylánca, de még a telefonja is. A páros férfitagját egyébként betöréses lopásokkal is összefüggésbe hozták: ajtók befeszítésével jutott be nyugdíjasok otthonaiba, onnan vitt el értékeket.

Mivel mindezt fényes nappal csinálták, a rendőrök elsőként a térfigyelőkamerák felvételeit nézték meg, majd annak néztek utána, szabadultak-e a közelmúltban olyan Fejér vármegyei lakosok, akik korábban követtek el hasonló bűncselekményeket. Így terelődött a gyanú a sárkeresztúri férfire és a székesfehérvári nőre, akiket ilyen ügyek miatt ítéltek el, s hasonlítottak a felvételeken látottakra is. 

Magyaródi Zoltán őrnagy nyilatkozott a magazinnak
Fotó: Rendőrség

  Már csak meg kellett őket találni   mindezt már Magyaródi Zoltán őrnagy, a Székesfehérvári Rendőrkapitányság felderítő alosztályvezetője mesélte a lapnak.  – Biztosak voltunk benne, hogy egy fehérvári panzióban laknak, de elsődlegesen a mobiltelefonszámaikra koncentráltunk, és ezeket meg is szereztük – folytatta a nyomozó, majd hozzátette:  – Ezután folytatólagosan kértük le a szolgáltatótól a készülékek cellainformációs adatait, és azonosítottuk a szálláshelyüket. Innen már egyenes út vezetett hozzájuk. 

A szobában az egyik kép mögül 177 ezer forint és egy nyugdíjszelvény hullott ki. A nyomozók összesen 230 ezer forintot, ékszereket, karórákat és ékszerekről szóló zálogjegyeket foglaltak le. Mivel a lopások és a rongálások becsült értékével együtt 2,3 millió forintos kárt okoztak, látható, ez csak részlegesen térült meg.

A rendőrök mindenre ráhibáztak - írja a magazin. A történet vége a pár számára nem túl "happy".  Mindkét elkövetőt előállították a Székesfehérvári Rendőrkapitányságra. A férfi nem tett vallomást, a nő viszont elismerte a bűncselekményeket. Elmondta, az áldozataikat az utcán szúrták ki, és követték őket. A többit pedig már fentebb részleteztük.

A Zsaru magazin információja szerint a bíróság elrendelte letartóztatásukat. A bűnügy iratai már az ügyészségen vannak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!