Ügyészség

2023.09.04. 17:00

Elítélték az embercsempészt, akit az M6-os autópályán kapcsoltak le a rendőrök

A Győri Fellebbviteli Főügyészség a kiszabott büntetés súlyosítását indítványozta abban az ügyben, amelyben egy moldáv férfi illegális bevándorlókat akart Magyarországon keresztül Ausztriába juttatni.

Feol.hu

Forrás: Pixabay

A tényállás szerint a munkahellyel, jövedelemmel nem rendelkező fiatal férfi ismeretlen társaival megegyezett, hogy Magyarország területére illegálisan belépő külföldi állampolgároknak nyújtanak segítséget ausztriai úticéljuk eléréséhez. 2022. augusztus 17-én Baja térségében tíz indiai és egy pakisztáni személyt vett fel egy francia honosságú személygépkocsiba. A hazánkban illegálisan tartózkodó személyek a kombi típusú jármű hátsó ülésére és a személyszállításra alkalmatlan csomagtartóba zsúfolódtak be.

A rendőrség munkatársai az M6-os autópályán intézkedés alá akarták vonni, azonban az embercsempész nem állt meg, Pusztaszabolcs felé elhajtott, majd egy hirtelen fékezést követően kiugrott a gépkocsiból és elmenekült. 2022. augusztus 23-án fogták el.

A Székesfehérvári Törvényszék a férfit az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre, 5 év Magyarország területéről kiutasításra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész fellebbezést jelentett be, a letartóztatásban lévő vádlott és védője azt tudomásul vette.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint az 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett minősített embercsempészés tárgyi súlyára figyelemmel súlyosabb büntetés kiszabása szükséges és indokolt.

Az ügyben másodfokon a Győri Ítélőtábla fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!