Füst a Gáz utcában

2023.09.25. 14:56

Egy figyelmes fehérvári szomszéd riasztotta a tűzoltókat

Hétfőn napközben a székesfehérvári Gáz utca 9. szám alatti földszintes lakóházból füstnek tűnő gomolygás keltett riadalmat.

Hajdú Marianna

Fotó: Illusztráció / FMH-archív

A szemben lévő épület második emeletéről egy figyelmes szomszéd azonnal értesítette a tűzoltókat, ám mint kiderült, a bejelentés vaklárma volt. A történet azonban nem a rémületről, hanem az emberek közötti összetartásról és figyelmességről szól.

A székesfehérvári Gáz utca 9. szám alatt hétfőn napközben egy váratlan esemény történt. A földszintes lakóház ablakából füstnek tűnő gomolygás szivárgott ki, amit a szemben lévő négyemeletes épület második emeletéről egy figyelmes lakó észlelt. Az illető cselekedett és értesítette a tűzoltókat, hogy azonnal megelőzze az esetleges katasztrófát.

Szabó-Bisztricz Anett, a Katasztrófavédelem Fejér vármegyei szóvivője a feol.hu megkeresésére megerősítette az eseményt, de mint kiderült, a házban felújítási munkálatokat végeznek, és a szálló port vélte a bejelentő füstnek. Szerencsére beavatkozásra így nem volt szükség.

Bár ebben az esetben vaklárma volt a bejelentés, a történet mögött sokkal mélyebb üzenet húzódik meg: az eset rávilágít arra, mennyire fontos, hogy az emberek, különösen a szomszédok, figyeljenek egymásra. Egy ilyen apró gesztus, mint amit a bejelentő tett, megmutatja, mennyire értékes az összetartás és a figyelmesség a közösségben. Vigyázzunk embertársainkra is!


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!