Bűnügyi őrizetben várja a bíróság döntését a bicskei gyújtogató.

2023.09.05. 13:50

Bosszúvágyból gyújtotta fel ismerőse ingatlanját

Feol.hu

Fotó: police.hu

A police. hu információi szerint, ismerőse házának felgyújtásával akarta megtorolni sérelmeit az a 64 éves bicskei férfi, aki ellen közveszélyokozás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség.

A 64 éves férfi és a későbbi sértett évekre visszanyúló baráti viszonya a közelmúltban romlott meg és mérgesedett el. A férfi felgyülemlett sérelmeitől indíttatva szeptember 4-én délelőtt elment egykori barátja bicskei házához, ahol egy égésgyorsító anyag segítségével felgyújtotta az épületet.

Személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a ház felső emeleti szintje és tetőszerkezete teljes egészében a tűz martalékává vált, a lángok pedig a szomszédos ingatlanokat is veszélyeztették.

Az elkövető mielőbbi kézre kerítése érdekében a helyszínre érkező egyenruhások azonnal adatgyűjtésbe és tanúkutatásba kezdtek, melynek eredményeként alig néhány óra múlva kattant is a bilincs a 64 éves gyújtogató kezén. A férfi, akit őrizetbe vétele mellett augusztus 4-én este gyanúsítottként hallgattak ki a nyomozók, tettét a sértett több millió forintos tartozásával indokolta. A bicskei rendőrök kezdeményezték, hogy az illetékes ügyészség tegyen indítványt a férfi letartóztatására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!