Mentőhelikoptert kellett hívni

2023.09.20. 12:15

Benzint locsolt a tűzre, megsérült a baracsi férfi

Horváth-Buthy Lilla

Képünk illusztráció

Fotó: Illusztráció: Nagy Balázs

A Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint, kerti hulladék égetése közben benzint locsolt a tűzre és megsérült egy ember szeptember 19-én reggel Baracson. A férfit mentőhelikopterrel szállították kórházba. Az eset kapcsán a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indított. 

Tájékoztatásukban kiemelik, a következő időszakban különösen óvatosan kell eljárni, hiszen sokan kezdenek bele az őszi kertrendezésbe. A komposztálás az, amely tűzvédelmi szempontból is biztonságosabb. 

Figyelmeztetnek, az összegyűjtött zöldhulladékot kizárólag az önkormányzati rendeletben meghatározott időszakban és körülmények között szabad elégetni. Ha van az önkormányzatnak erre vonatkozó rendelete, az elérhető a település honlapján vagy a Nemzeti Jogszabálytár önkormányzati rendeletkereső oldalán.  Amennyiben az önkormányzatnak nincs ilyen rendelete, akkor tilos az avar és a kerti hulladék égetése.

A fenti baleset nyomán pedig nagyon fontos intés, hogy egyrészt ne hagyjuk felügyelet nélkül a tüzet, másrészt benzinnel, gázolajjal, alkohollal soha nem szabad locsolni az összekészített kupacot. A tűzre se öntsünk soha éghető folyadékot, hiszen már kis intenzitású gyújtóforrás hatására belobbannak. Ilyenkor a felcsapó, akár több méteres lángok, illetve a meggyulladó éghető gázok súlyos égési sérülést okozhatnak.

Ha mégis elszabadulnak a lángok, haladéktalanul hívja a 112-es segélyhívó számot és kérje a tűzoltók segítségét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!