Folyamatosak az ellenőrzések Fejér vármegye közútjain

2023.09.05. 09:05

Az elmúlt hét közlekedésrendészeti tapasztalatai Fejér megyében

Feol.hu

Fotó: police.hu

A police. hu információi szerint, az egyenruhások 2023. augusztus 28. és szeptember 3. között ittasság miatt 8 járművezetővel szemben büntetőeljárást, 2 sofőrrel szemben közigazgatási eljárást, további 1 személlyel szemben pedig szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Az ellenőrzés alkalmával a járőrök 106 esetben  intézkedtek a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, a gyermekbiztonsági rendszer használatát 2 esetben nem találták megfelelőnek, és 2 motorkerékpáros nem használta a kötelezően előírt bukósisakot.

Az előzés szabályainak megsértése miatt 6, az elsőbbség meg nem adása miatt 56 járművezetővel szemben intézkedtek, a kanyarodás és irányváltoztatás szabályait 28-an sértették meg, a követési távolságot pedig 13-an nem tartották be.  

A vármegye közútjain a sebesség túllépése miatt 22 járművezetőt közigazgatási bírsággal, 28 sofőrt helyszíni bírsággal sújtottak, és további 1 esetben közigazgatási feljelentést tettek a sofőrökkel szemben az egyenruhások. A megállítás nélküli sebességellenőrzések során 1441 gyorshajtóról készített felvételt a traffipax.

A rendőrség kiemelten kezeli a közlekedés biztonságát veszélyeztető jogsértéseket, ezért a továbbiakban is várhatók hasonló közlekedési ellenőrzések a vármegye útjain.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!