Járókelőkkel beszélgettünk

2023.08.26. 07:00

Újabb részletek derültek ki a gyanúsított sárbogárdi fogva tartókról

Napok óta nem tér magához a Mezőföld szívében található város. Az eset óriási felháborodást váltott ki az általunk megkérdezett lakók körében, mivel aggasztónak tartják, hogy ilyen egyáltalán megtörténhet egy civilizált világban.

Kecskés Zoltán

Információink szerint, a város központjától nem messze, egy utcáról nyíló közben található elhagyatottabb sárbogárdi telken tarthatták fogva a sértettet.

Fotó: Kecskés Zoltán / FMH

Ahogy arról a feol.hu is több cikkben beszámolt, az egyenruhások hétfői akciójuk során kapták el a fogva tartókat – egy 43 éves férfit és 66 éves édesanyját –, akik a megalapozott gyanú szerint sárbogárdi házuknál egy évtizeden át fogva tartották és munkára kényszerítették ismerősüket, aki ezért napi három étkezést kapott, tisztálkodásra azonban télen is csak a kútnál volt lehetősége, a fekhelye pedig az állatok között volt. A bíróság azóta az ügyészi indítvánnyal egyetértve mindkét gyanúsítottat letartóztatta.

Az eset kapcsán ellátogattunk Sárbogárdra, hogy helyiektől tudjunk meg újabb információmorzsákat, illetve arra is kíváncsiak voltunk, hogy mit gondolnak róla. A környéken szinte mindenki hallott a történtekről, és mindenki felháborodással fogadta azt.

„Borzasztó ez az egész"– kezdte a FEOL-nak az egyik neve elhallgatását kérő lakó. „Ha igaz, akkor azt gondolom, hogy nagyon komolyan szükség van arra, hogy lesújtson rájuk a törvény szigora." Az általunk megkérdezett járókelők cigány származású gyanúsítottakról beszélnek, akik a város központjától nem messze, egy utcáról nyíló közben található elhagyatottabb telken tarthatták fogva a sértettet. Az is kiderült, hogy településen nincsenek túl jó véleménnyel a feltételezett elkövetőkről, kiváltképpen a 43 éves férfiról, akit megosztó, összeférhetetlen embernek tartanak. Ahogy az egyikük mondta, a gyanúsított férfi mindig is problémás volt, így azon sem lepődne meg, ha a gyanú beigazolódna, hiszen bár a család hátrányos helyzetűnek állította be magát, ennek ellenére lovakat tartottak, autójuk és teherautójuk volt. 

Meg nem erősített információ szerint, pedig a sértett, Bizsu becenévre hallgató 50-es éveiben járó férfi volt, akinek sikerült megszöknie a birtokról és ő maga jelentkezett a rendőrségen, így derülhetett fény a történtekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!