Az állatok között volt a fekhelye

2023.08.24. 10:25

Egy évtizeden át tartották fogva a férfit - letartóztatásban a sárbogárdi emberkereskedők (videóval)

Elrendelte a bíróság annak a férfinak és az édesanyjának a letartóztatását, akik egy évtizeden át fogva tartották és munkára kényszerítették egy ismerősüket Sárbogárdon.

Házi Péter

Ilyen körülmények között élt egy évtizeden át a fogva tartott férfi

Fotó: FVMRFK

A Fejér Vármegyei Főügyészség indítványa alapján a Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte annak a sárbogárdi férfinak és édesanyjának letartóztatását, akik a megalapozott gyanú szerint fogva tartották és munkára kényszerítették ismerősüket. 

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi és édesanyja sárbogárdi házuknál dolgoztatták a sértettet, aki ezért napi három étkezést kapott, tisztálkodásra azonban télen is csak a kútnál volt lehetősége, a fekhelye pedig az állatok között volt. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság a nyomozást emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt folytatja, mely bűncselekmény büntetési tétele 5-10 évig terjedő szabadságvesztés. 

A Fejér Vármegyei Főügyészség közleményéből kiderül, mivel feltételezhető, hogy a gyanúsítottak szabadlábon nehezítenék a bizonyítást, ezért az ügyészség szükségesnek látta velük szemben a legsúlyosabb kényszerintézkedés indítványozását. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyetértve mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte. Az ügyészség a döntést tudomásul vette, a gyanúsítottak azonban fellebbezést jelentettek be a végzéssel szemben, így az nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!