Őrizetben

2023.08.23. 14:30

Fejér vármegyei rendőrök intézkedtek kényszermunka és emberkereskedelem gyanújában

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 43 éves férfival és egy 66 éves nővel szemben.

Feol.hu

A police.hu oldalán olvasható információk alapján a férfi a későbbi sértettel közel 15 éve ismerkedett meg. Mivel tudta, hogy nehéz körülmények között él, nincs hol laknia, munkát ajánlott részére, cserébe szállást és ellátást ígért.

A sárbogárdi háznál a háziállatokat kellett ellátnia, munkaadói a férfit egy istállóba költöztették, melyben vezetékes víz és fűtés sem volt. Télen csak az állatok testhője adott meleget neki, tisztálkodási lehetőséget egy kerti kút biztosította.

Az elkövetők rejtegették, bántalmazták és megfélemlítették a férfit, a telket nem hagyhatta el, így több mint egy évtizedig nem mert elszökni.

 

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóságának nyomozói a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alosztály munkatársaival együttműködve 2023. augusztus 21-én akció keretében fogták el az elkövetőket, akiket őrizetbe vételük után gyanúsítottként hallgattak ki. Az említett helyszínen kutatást tartottak és szemlét folytattak le. A nyomozók kezdeményezték a 43 éves férfi és az anyja letartóztatását.

Az emberkereskedelemmel összefüggő eljárásokat a rendőrség kiemelten kezeli. Az ilyen bűncselekmények elleni eredményes küzdelemben azonban mindannyiunknak szerepe van. Az elkövetők sokszor elszigetelten tartják áldozataikat, akik a folyamatos pszichikai és fizikai szenvedés hatására bezárkóznak és nem kommunikálnak, a hatóság segítségét sem merik kérni. Ezért akinek tudomása van arról, hogy valakit erőszakkal, zsarolással, bántalmazással vagy fenyegetéssel félelemben tartanak, kérjük, tegyen bejelentést a rendőrségen!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!