„Azt hittük velünk nem történhet ilyen"

2023.07.12. 20:00

Kiégett egy cecei család háza, segítséget kérnek

Gyerekeivel és feleségével menekült ki az égő házból egy cecei férfi vasárnap reggel. A padlás kezdett égni, onnan terjedt tovább a tűz, szinte az egész ház leégett. Az elkeseredett édesapa szerkesztőségünkhöz fordult segítségért.

Kecskés Zoltán

Ahogy a házuk teteje, úgy az életük is összeomlott pár perc alatt.

Forrás: A család

Feltehetőleg elektromos hiba okozta a tüzet: az egész család otthon volt, amikor felcsaptak a lángok, és bár a háromgyerekes édesapa próbálta menteni a menthetőt, már nem volt mit tenni. Szerencsére senki sem sérült meg.  Egy keresetből élnek, fizetik a hitelt, biztosításuk nincs, mert elutasították, így a felújításra már végképp nincs pénzük, pedig nagyon szeretnék, hogy még a rossz idő beállta előtt tető kerülne az otthonuk fölé, hogy megvédjék a megmaradt falaikat a beázástól.

– 9 óra táján, arra lettem figyelmes, hogy elment az áram, gondoltam valami biztosan lecsapta a biztosítékot. Gyorsan kihúztam minden eszközt az áramforrásokból, majd, amikor kisebbik fiammal a villanyóraszekrényhez tartottunk, hogy visszakapcsoljak, már láttam, hogy füstöl a padlás – nyilatkozta Bózsa János családfő a FEOL-nak, aki azt is elmondta, hogy a családot nagyon megviselték a történtek, a 3, 14 és 19 éves gyerekei pedig nincsenek túl jó lelki állapotban, nem akarják ilyen állapotban az otthonukat látni.

 

Feltehetően egy elektromos zárlat okozhatott tüzet, ezért kaphatott lángra a cecei ház padlása.

 

– Első szándékból felszaladtam a padlásra, hogy ledobáljam az éghető anyagokat, de a lángoktól már esélyem sem volt. Mentettem a családomat és mire a tűzoltók kiértek az egész tető égett, majd átterjed az épület többi részére.  Minden olyan gyorsan történt – részletezte. Mint megtudtuk, a háztető és a födém teljesen megsemmisült, odalett a mosógép, a mosogatógép és a szárítógép is, a ház lakhatatlan lett,  egyedül a falszerkezet maradt meg, ami az általuk felkeresett szakember szerint javítható. Szerencsére a bútorok nagy részét meg tudták menteni.

Fotó: A család

Az önkormányzat is segít

A férfi elmondta, hogy önkormányzat lakhatást biztosított számukra, ám, hogy meddig maradhatnak ott még nem tudják, szeretnének hazamenni. Bózsa János kilátástalannak látja a helyzetüket, ezért kérik, aki tud segítsen.

– Mindent szívesen fogadunk, legyen szó anyagi vagy bármilyen tárgyi - akár az újjáépítéssel kapcsolatos segítségről! Egy vállalkozóval már felvettem a kapcsolatot, akivel felmérettem a kárt, és ő azt mondta, hogy körülbelül mintegy 10 millió forintba kerülne a rendbetétel. Úgy érzem, rajtunk csak a csoda segíthet. Kérem, aki segíteni tud keressen bátran a 06-70/398-26-66-os telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!