Veszélyes mutatvány

2023.07.03. 16:47

Felnin hajtott egészen a Szent István térig

Már nem volt “szomjas” a vasárnapi sofőr, akinek kigyulladt az autója az esti órákban.

Hajdú Marianna

Fotó: Olvasó

Egy személygépkocsi motortere és utastere égett Székesfehérváron, a Szent István téren. A helyszínre a székesfehérvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral eloltották a lángokat – adott hírt vasárnap a Feol.hu.

A közösségi médiában felröppent hírek szerint a járművet vezető sofőr ittas volt, amikor az autót vezette. A megjelent posztok arról tanúskodtak, hogy az autóval a Balatoni út felől hajtott sofőrje defektes kerékkel, amit menet közben “megpadkázott”. A Szent István térre már egyenesen a felnin vonszolta járművét, mire úgy döntött végre leparkol. A sikeres “landolást” követően kezdett az autó először füstölni, majd lángra lobbant.

Írásban kerestük meg a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, hogy megtudjuk, mik lehetnek a tények a közösségi médiában szálló hírekből? Válaszukból kiderül, hogy 19:00 órakor vasárnap valóban intézkedtek a járőrök egy gépjárművezetővel szemben Székesfehérváron, a Szent István téren. 

A gépjárművezető elmondta a rendőröknek, hogy a Balatoni úton lévő körforgalomnál padkára hajtott, ami miatt a jobb első kereke tönkrement. Ezután megállás nélkül továbbhajtott a Szent István térig, ahol a felhevült abroncs tüzet fogott, és a jármű utastere lángra kapott. Szerencsére az eset során nem történt személyi sérülés.

“Miután a gépjármű sofőrjével szemben beigazolódott a gyanú, hogy a vezetés megkezdése előtt szeszes italt fogyasztott, a rendőrök előállították és a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságra vitték és büntető feljelentést kezdett ellene” – derült ki a rendőrség válaszából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!