Kék hírek

2023.05.18. 13:39

Őrizetben a pátkai besurranó tolvaj

A gárdonyi rendőrök rövid időn belül elfogták azt a pátkai férfit, aki a megalapozott gyanú szerint két pákozdi ingatlanból lopott el értékeket.

police.hu

Fotó: police.hu

Pákozd Községi Polgárőrség vezetője 2023. május 17-én este a település egyik utcájában gyanús személyre lett figyelmes, aki kerékpárt tolva, azon nagy fehér zsákot szállítva közlekedett, majd a szállítmányát egy ingatlan kerítésén átdobta. A polgárőr a férfi ellenőrzéséhez rendőri segítséget kért.

A helyszínre érkező egyenruhás igazoltatásának a kerékpáros ellenállt, és agresszív magatartást tanúsított, ezért rendőri megerősítés is szükségessé vált. A férfi kezeit - támadó fellépése miatt - megbilincselték, majd a ruházatát átvizsgálták, ennek során elektromos kapunyitó távirányító került elő, amelyről úgy nyilatkozott, hogy nem az övé, és nem tudja, hogy került a zsebébe.

A forrónyomon történt adatgyűjtések és tanúkutatások, továbbá a helyszíni szemlék eredményei alapján L. János az este folyamán egy pákozdi kertes ház csukott teraszajtaján keresztül a nappaliba jutott, majd az asztalon lévő dolgokat - laptopot, kapunyitó távirányítót, lakáskulcsot és válltáskát – válogatás nélkül magával vitte. Ezután egy másik lakóingatlan kerítésén átmászva a húsfeldolgozó melléképületből 56 pár füstölt kolbászt tett fehér műanyag zsákba, és ellopta.  

A Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai a 38 éves pátkai besurranót őrizetbe vették, és lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták.

Az ellopott élelmiszer és egyéb tárgyak hiánytalanul visszakerült jogos tulajdonosaikhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!