Frissen Fejérből

2023.05.04. 10:55

Eltiltották a járművezetéstől a férfit, aki az Új Csóri úton gázolt halálra egy nőt

A Székesfehérvári Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki gyalogosátkelőhelyen gázolt el két nőt Székesfehérváron, egyikük életét vesztette.

Fejér Vármegyei Főügyészség

Forrás: olvasó

A vádirat szerint a férfi 2021. október 12-én kora reggel, Székesfehérvár lakott területén belül közlekedett az Új Csóri úton a Palotai út irányából a 8. számú főút irányába 50-55 km/óra sebességgel. A két nő, miután leszállt a helyijáratos autóbuszról, a kijelölt gyalogosátkelőhelyen akart átkelni. Amikor megkezdték az átkelést, a vádlott a gyalogosoktól legalább 68 méter távolságra haladt és a fényjelzőkészülék már 2 másodperce piros jelzést mutatott. A vádlott azonban sem a gyalogosokat, sem a fényjelzőkészülék piros jelzését nem észlelte, mert balra a pékség irányába szándékozott kanyarodni és figyelmét a pékség felirata kötötte le.

 A gyalogosok már a két forgalmi sávot elválasztó terelővonalnál jártak, amikor a férfi nekik nem adott elsőbbséget, őket a jármű elejével fékezés nélkül a korábbi haladási sebességével elgázolta. Az ütközés következtében mindkét sértett a gépkocsi motorháztetőjére, szélvédőjére, majd pedig az aszfaltra csapódott. Az egyik nő sérülései olyan súlyosak voltak, hogy kórházba szállítását követően elhunyt, míg a másik sértettnél maradandó fogyatékosság alakult ki. Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását, valamint közúti járművezetéstől eltiltást indítványozott.

Kapcsolódó:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!