Padlógázzal húzott el a helyszínről, de hiába sietett

2023.05.01. 20:00

A térkamerák és portálunk segítségével kapták el az ételfutárt, aki megrongált egy parkoló autót Fehérváron

Április elején írtuk meg, hogy valaki egy fehérvári parkolóból kiállás közben úgy karistolt végig autójával egy másik, parkoló kocsit, hogy aztán elérhetőséget sem hagyva, padlógázzal távozott a helyszínről. A vétlen kocsi tulajdonosa most jó hírekkel szolgált: megvan a "cserbenhagyó".

Házi Péter

Szerencsére meglett a tettes, aki a Ligetsoron tönkretette az ott parkoló másik autós kocsijának oldalát

Forrás: Shutterstock

E sorok írója a Ligetsoron sétálva először egy fémes zajra lett figyelmes: amikor a zaj felé fordult, annyit látott, hogy egy ezüst színű Peugeot 206 próbált meg kitolatni a szűk ligetsori parkolóból, de elvétette az ívet, s belecsattant egy ott parkoló szürke Fordba, aztán gyakorlatilag a Ford teljes jobb oldalát végigkarcolta, leamortizálta. Talán ekkor vehette észre a sofőr, hogy valami nem stimmel, egy kicsit irányt váltott és padlógázzal kisöpört a parkolóból, majd ugyancsak tövig nyomva a gázpedált, elhúzott a városi uszoda irányában.
Nos, a vétlen autó használója jó hírekről számolt be a feolnak: a rendőrség az általunk elmondottak alapján végignézte a környéken működő térkamerák felvételeit, amelyek a kérdéses időpontban készültek, s megtalálták, illetve végigkövették a szürke Peugeot 206 útját, aminek a sofőrje elismerte, hogy ő volt a vétkes. Eközben egyébként a sértett fél is "magánnyomozásba" kezdett ételfutár ismerősei révén, s számára is egyértelművé vált, hogy egy fehérvári ételfutár karistolta meg az ő autóját.
Az ügy tehát megoldódott, és talán örök tanulságul szolgál: ha már hibát követtünk el - ami bármelyikünkkel előfordulhat - , ne okozzunk még több bosszúságot a vétlen félnek és hagyjuk ott a megsérült kocsin az elérhetőségünket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!