Egy ezüst Peugeot 206 vezetője volt a tettes

2023.04.06. 15:00

Elképesztő cserbenhagyás a Ligetsoron: hatalmas robajjal karcolta végig a parkoló kocsit, aztán padlógázzal elhúzott

Az alábbi eset sajnos nem az egyetlen Székesfehérváron: valaki nekimegy egy másik, parkoló autónak, majd se papírt, se elérhetőséget nem hagy a vétlen fél kocsiján. E sorok írója szemtanúja volt a szerda esti esetnek, a vétkes sofőr tolatva próbált kiállni a parkolóból, de közben nekiment egy Fordnak, amelynek a teljes oldalát szétkaristolta, majd padlógázzal húzott el az uszoda irányában.

Házi Péter

A rendőrség most megpróbálja megtalálni a tettest, talán a térfigyelő kamerák is segíthetnek

Forrás: Shutterstock.com

Biztosan sokunkkal történt már hasonló eset: amikor mit sem sejtve odaérünk a parkolóban hagyott autónkhoz, nem hiszünk a szemünknek. A kocsink oldala úgy néz ki, mintha valaki egy százélű lándzsával vagy a jóég tudja, milyen eszközzel nekiesett volna.

E sorok írója valami hasonlót látott szerda este fél nyolc tájban, a Ligetsoron, a Koronás park melletti négyemeletes ház parkolójában. Először egy hatalmas robaj volt hallható, aztán még egy fémes zaj: egy ezüst színű Peugeot 206 próbált meg kitolatni a szűk parkolóból, de elvétette az utat, s belecsattant egy ott parkoló szürke Fordba. De még ekkor sem állt meg, továbbra is nyomta a gázpedált, így aztán gyakorlatilag a Ford teljes jobb oldalát végigkarcolta, leamortizálta. Talán ekkor vehette észre a sofőr, hogy valami nem stimmel, egy kicsit irányt váltott és padlógázzal kisöpört a parkolóból, majd ugyancsak tövig nyomva a gázpedált, elhúzott a városi uszoda irányában. 

Ez a kép nem adja vissza, valójában milyen nagy kár keletkezett a kocsiban
Fotós: a tulajdonos

Mindez már szürkületben történt, s egyébként olyan váratlanul és gyorsan zajlott le, hogy a rendszámot leolvasni már nem lehetett. A károsult autóján egy papírt hagyva később aztán tudtunk néhány szót váltani az illetővel, akivel azt latolgattuk, hátha a szomszédos hotel vagy a Koronás Park kamerái rögzítették a cserbenhagyást, mert gyakorlatilag ez az egyetlen esély, hogy a vétkes sofőrt megtalálják a rendőrök. Vagy talán még az, ha akad egy szemtanú, aki le tudta olvasni a Peugeot rendszámát és jelentkezik a rendőrségen, vagy hírportálunknál.

A leamortizált autó tulajdonosa rezignáltan csak annyit fűzött hozzá, sajnos mostanság az az általános hozzáállás, hogy lesz...om, mi történik. És még annyit, hogy a karcokat bizony a húsvéti locsolás sem mossa le...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!