Frissen Fejérből

2023.05.30. 08:52

A rendvédelmi szervek mindennapjaiba nyerhettek betekintést Dunaújvárosban

A programon a rendvédelmi szervek mindennapjaiba nyerhettek bepillantást az érdeklődők.

police.hu

Forrás: police.hu

Dunaújvárosban, a Dózsa György téren tartották 2023. május 26-án a közbiztonsági hónap egyik fő rendezvényét, a technikai bemutatóval és kéklámpások felvonulásával egybekötött Rendvédelmi Napot. A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság szervezésében megvalósuló eseményeken a társszervek is – mentőszolgálat, büntetés-végrehajtás, honvédség, hivatásos és önkéntes tűzoltók - képviseltették magukat.

A jeles napon Klobusiczky György nyugalmazott egyetemi tanár interaktív előadása révén közlekedésbiztonsággal kapcsolatos ismeretekkel gazdagodhattak a középiskolás korúak, míg a kisiskolásokat mesefilmvetítés várta.

A rendvédelmi szervek fegyverzettechnikai bemutatóikon túl felsorakoztatták szolgálati gépjárműveiket is, amelyeket a kilátogatók közelebbről megismerhettek. Az érdeklődők kezükbe vehették a különféle fegyvereket, eszközöket, védőfelszereléseket, de beülhettek a szolgálati járművekbe és szirénázhattak is. Természetesen az elengedhetetlen kék fény használata sem maradt el.

Forrás: police.hu

A bűnmegelőzési szakemberek drogprevenciós kiállítással és játékos feladatok végrehajtásával várták a fiatalokat, akik kipróbálhatták a „részeg szemüveget”, és ennek során szembesülhettek azzal, hogy milyen veszélyeket rejt az ittas állapotban történő vezetés.

Nagy érdeklődés övezte a roncsokkal beállított baleseti helyszínen zajló balesetszimulációs programot is, melyen keresztül a látogatók bepillantást nyerhettek a rendőrség, a mentők és a katasztrófavédelem közös, mindennapi tevékenységébe.  

A szervezők a nap folyamán sort kerítettek a korábban meghirdetett rajzpályázat eredményes munkáinak bemutatására és díjazására is. A 89 pályamunka alkotói mind ajándékot kaptak, ezen felül a hét legügyesebb versenyző külön díjban is részesült.

A közel ezer főt vonzó közbiztonsági nap a kéklámpások felvonulásával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!