Csalás

2023.04.26. 19:00

Több mint húsz embert vert át a vármegyei férfi

A Bicskei Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki 23 személyt ejtett tévedésbe és okozott kárt nekik.

Főügyészség

Illusztráció!

Fotó: Karnok Csaba / Délmagyarország

A vádirat szerint a férfi 2020. nyarán elhatározta, hogy úgy jut rendszeres jövedelemhez, hogy egy internetes oldalon eladásra hirdet különböző, ténylegesen a tulajdonában, illetve birtokában nem lévő tárgyakat. Ennek megfelelően mobilház, motorcsónak, fűnyíró traktor és egyéb műszaki cikkek eladását hirdette, majd a hirdetésre jelentkező személyeket rávette, hogy a megvásárolni kívánt ingóságok ellenértékét, vagy előleg gyanánt annak egy részét az általa megadott bankszámlaszámra utalják át. 

Ezen kívül megkísérelt úgy is jogtalan haszonhoz jutni, hogy az egyik hírközlési társaság nevében telefonon azzal hívott fel különböző személyeket, hogy egy szerencsejáték sorsoláson gépjárművet nyertek, amelynek átvétele érdekében az általa megadott bankszámlaszámra költségként különböző összegeket kell átutalniuk. 

A vádlott 7 banknál is számlát nyitott az átutalandó összegek fogadására. 

A férfi a hirdetésre jelentkezőket tévedésbe ejtette, nekik kárt okozott, mivel nem állt szándékában a megrendelt termékek leszállítása, azok nem is álltak a rendelkezésére, majd az utalásokat követően a sértettek számára elérhetetlenné vált. 

A férfi a sértetteknek egyenként 30.000,- és 2.300.000,- Ft közötti kárt okozott.

Az ügyészség vádiratában a férfival, - mint különös visszaesővel - szemben szabadságvesztés büntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, vagyonelkobzást, valamint a sértettek által bejelentett polgári jogi igény elbírálását indítványozta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!