Frissen Fejérből

2023.04.11. 20:00

Ilyen nincs: nekiment a zámolyi körforgalomban szabályosan haladó kocsinak, majd fékezés nélkül továbbhajtott (videóval)

Íme egy videó arról, hogyan kell igazán tahónak lenni: olvasónk párja a Zámoly-Csákvár-Gánt-Csákberény körforgalomban haladt, amikor egy fekete Kia úgy hajtott be a körforgalomba, hogy a sofőr talán körbe sem pillantott. Miután összeütköztek, a vétkes fél gyakorlatilag fékezés nélkül továbbhajtott.

Házi Péter

Esős, csúszós időben, néhány napja készült az a videófelvétel, amelyet a feolnak is megküldött a balesetben érintett vétlen fél. Amint a felvételen látható, a körforgalomban már bent lévő autó nyugodt tempóban halad, amikor Csákberény felől érkezik egy fekete Kia. Ekkor még nem lehet tudni, hogy az illető egyszerűen nem fog megállni, lassítani, megadni az elsőbbséget a körforgalomban bent lévő autósnak. De így történik, és a fekete kocsi hátulja összeér a bent szabályosan haladó autó elejével. Ilyenkor szokott az következni, hogy az érintett felek félreállnak és vagy káromkodás közepette, vagy azt hanyagolva, de megbeszélik, hogy ki mit rontott el és kiállítják a balesetről szóló betétlapot. Vagy rosszabb esetben rendőrt hívnak, de a helyszínt semmiképpen nem hagyják el. 

Nos, itt nem ez történt, a Kia sofőrje mintha észre sem vette volna az ütközést, egyszerűen továbbhajtott.  

- A párom hívott a baleset után, elmondta, hogy elhajtott a másik autó. Akkor még nem tudtam mekkora a kár, de mondtam neki, hogy maradjon ott, hívjon rendőrt. A kiérkező hatósággal szinte egyszerre értem oda, visszanéztem a kamerát, letöltöttem a felvételt, majd átadtam a hatóságoknak. Az intézkedő rendőr a helyszínen felvette a jegyzőkönyvet, majd a rendszám alapján cserbenhagyásért megkezdték az eljárást – mondta a feol érdeklődésére a vétlen sofőr férje, akivel sikerült a kapcsolatot felvennünk. 

- Nehéz megmondani, hogy mekkora volt a távolsága az érkező Kiának! Magamból kiindulva ha körforgalomhoz érek, balra pillantok többször is hogy jön-e valaki, próbálom felmérni a sebességét, hogy biztonságosan behajthatok-e, vagy meg kell állnom az elsőbbségadási kötelezettségemnek eleget téve – mondta József, arra a felvetésünkre, hogy a közösségi oldalon volt, aki azt hozta fel, a videó alapján akkora volt a távolság a két autó között, hogy a körforgalomban haladó autó vezetője simán fékezhetett volna a baleset ekerülése érdekében. 

Egy biztos, a körforgalomban haladónak elsőbbsége volt. Lehet, hogy a másik autós rosszul mérte fel a sebességét, vagy egyszerűen csak nem figyelt, de azt nehéz elhinni, hogy az összekoccanás miatti rázkódást, ütést nem érezte meg. És innen már nagyon nehéz nem cserbenhagyásról beszélni. De a rendőrség majd eldönti. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!