Frissen Fejérből

2023.03.12. 18:49

Kilenc sérültet szállítottak a mányi tömegbaleset után a fehérvári kórházba

Összesen harminckilenc embert vittek négy település – Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest – kórházaiba március 11-én, szombaton, a mányi tömegbalesetet követően.

Szanyi-Nagy Judit

Forrás: FMH-archív

A szerencsétlenségben tíz gyermek – közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben –, valamint huszonkilenc felnőtt sérült meg, közülük tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben. Sajnos egy 44 éves férfi elhunyt a balesetben.

Lapunk megkeresésére Leffelholcz Marietta, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház sajtószóvivője elmondta, az intézménybe kilenc sérültet szállítottak. Ebből egy személy szenvedett súlyos sérüléseket (bordája tört és légmelle alakult ki). Volt, akit végtagtörés, és volt, akit szegycsonttörés miatt láttak el a kórházban. A többi sérült kisebb zúzódásokat szenvedett.

Arra is kíváncsiak voltunk, hány gyermeket és hány felnőttet szállítottak az intézménybe, valamint hogy a kilenc fő közül bárkit hazaengedhettek-e már, ám ezekre a kérdésekre érthető okokból, a személyiségi- és betegjogokra hivatkozva nem adhattak ki információt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!