Frissen Fejérből

2023.03.11. 17:06

Negyvennél több autó érintett a mányi balesetben, több gyermek is megsérült (frissítve)

Harminckét személyautó, öt kisteherautó és hat kamion érintett az M1-es autópálya 26-os kilométerénél, Mány térségében, a Győr felé vezető oldalon történt balesetben.

Szanyi-Nagy Judit

A járművek közül tizenkilenc személyautó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki – tájékoztatott a katasztrófavédelem. A másik irányban, vagyis a Budapest felé vezető oldalon két gépkocsi ütközött össze, ám ezek a járművek szerencsére nem égtek ki.

A VÉSZ információi szerint tűz már nincsen a helyszínen, a kiérkezett egységek visszahűtötték és áramtalanították a járműveket. 

A helyszínre egy mentőhelikopter is érkezett, a Bors információi szerint több mint húsz ember megsérült, köztük egy gyermek is.

A forgalom mindkét irányban áll az érintett útszakaszon, a közlekedést az 1-es főútra terelik. Erről az MKIF Zrt. is tájékoztatott, mint megírták: "várhatóan a Budapest felé vezető oldalt is le kell zárni a mentés idejére, ezért kérjük, hogy a Budapest felé közlekedők Bicskénél, a Győr irányába haladók pedig Herceghalomnál térjenek le az autópályáról, hogy elkerüljék a torlódást."

Noha képet az M7-es autópályáról kaptunk, az M1-es esetében is igaz: a haladást a szélvihar miatt keletkezett porfelhő sem segíti, segítette.

Frissítés (18.00):

Nem sokkal 18 óra előtt arról tájékoztatott az MKIF Zrt., hogy a balesetben 42 jármű, ebből 37 autó és 5 kamion volt érintett. A balesetet valószínűleg a lokális porátfúvás okozhatta: ennek következtében hirtelen csökkenhettek a látási viszonyok. Az út takarítását a roncsok elszállítása, valamint a porátfúvás és az égő járművek oltása során keletkezett sár is nehezíti. Az autópálya újranyitása a roncsok elszállítása és az útpálya takarítása után történhet meg. 

Frissítés (18.30):

A rendőrség közlése szerint a balesetben 19 jármű kiégett, 36 ember sérült meg. Egy ember életveszélyes, 13 pedig súlyos sérüléseket szenvedett.

Frissítés (21.30):

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-nek elmondta: a helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek négy település – Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest – kórházaiba. A szóvivő információi szerint a tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!